Itthon

Porkoláb Imre: A haderőfejlesztés a védelmi ipar kiépítésével lehet sikeres

A haderőfejlesztés csak a magyar védelmi ipar kiépítésével lehet sikeres – hangsúlyozta a védelmi innovációért felelős miniszteri biztos a magyar fejlesztésű, pilóta nélküli repülőgép első hivatalos bemutatóján hétfőn a Bakony Harckiképző Központ gyakorló- és lőterén.

Forrás: Híradó

További hírek a témában:

  • Jól működő hadsereg és jól működő gazdaság nem lehet meg komoly hadiipar és a hozzá kapcsolódó innováció nélkül. A haderőfejlesztés csak a magyar védelmi ipar kiépítésével lehet sikeres – hangsúlyozta dr. Porkoláb Imre dandártábornok, védelmi innovációért felelős miniszteri biztos a magyar fejlesztésű ProTAR rendszer első hivatalos bemutatóján.

  • Porkoláb Imre miniszteri biztos kiemelte, a védelmi célú, pilóta nélküli repülőrendszer a hadsereg légvédelmi képességének fejlesztésére hivatott.

  • A haderőfejlesztés csak a magyar védelmi ipar kiépítésével lehet sikeres – hangsúlyozta a védelmi innovációért felelős miniszteri biztos a magyar fejlesztésű, pilóta nélküli repülőgép első hivatalos bemutatóján hétfőn, a Bakony Harckiképző Központ nullponti gyakorló- és lőterén.

  • A haderőfejlesztés csak a magyar védelmi ipar kiépítésével lehet sikeres – hangsúlyozta a védelmi innovációért felelős miniszteri biztos a magyar fejlesztésű, pilóta nélküli repülőgép első hivatalos bemutatóján hétfőn a Bakony Harckiképző Központ nullponti gyakorló- és lőterén, ahol bemutatkozott a világpiacon is egyedülálló, magyar fejlesztésű, pilóta nélküli repülőgép (UAV).

  • Bemutatkozik a ProTAR F4J.

  • Képes kötelékben is repülni akár 500 km/órával, repülési magassága 6000 méter, üzemideje 60 perc, kommunikációs hatótávolsága 75 kilométer.

  • Egy órán keresztül tud a levegőben tartózkodni az első magyar fejlesztésű harci drón.

  • A pilóta nélküli repülő végsebessége eléri az 500 km/órát, repülési magassága a 6000 métert.

  • A haderőfejlesztés csak a magyar védelmi ipar kiépítésével lehet sikeres – hangsúlyozta a védelmi innovációért felelős miniszteri biztos a magyar fejlesztésű, pilóta nélküli repülőgép első hivatalos bemutatóján hétfőn a Bakony Harckiképző Központ nullponti gyakorló- és lőterén. Porkoláb Imre kiemelte: a sugárhajtású ProTAR drónt kifejezetten katonai alkalmazásra fejlesztették ki, a védelmi célú, pilóta nélküli repülőrendszer a