A legszebb kulturális fesztiválok nyárra

A legszebb kulturális fesztiválok nyárra

Ismét rekordhosszúak a nappalok, még több program, kikapcsolódás, pihenés fér bele egy-egy napunkba. Íme, hova ajánlatos idén ellátogatni:

Forrás: pixabay.com

Sokan aggódtunk a közelgő nyár miatt, nem tudhattuk biztosra, lesz-e bármilyen szabadtéri program, amin bátran részt vehetünk barátainkkal. Jó hírünk van, idén sem kell lemondanod az izgalmas, családbarát, vagy zenei eseményekről!

Csokorba szedtük azokat a programokat, amelyeket érdemes lehet felkeresni a következő hónapokban. 

Tihanyi Levendula Fesztivál

Balaton, Balaton, te csodás! Nem kérdés, hogy elsők között szerepel egy balaton-környéki kikapcsolódás a listánkon, ha nyári programokban gondolkodunk. Lenyűgöznek a természeti szépségek? Akkor a tihanyi Levendula Fesztiválon a helyed! Június 13-28. között tartják a szokásos Levendula Heteket, melynek fénypontja a levendula-aratás, ahol te is belevetheted magad a gyűjtésbe. Bár a tömeges programok, a nagy koncertek, és sajnos a szokásos kézműves forgatag idén elmaradnak, a szervezők látványos túrákkal, kézműves foglalkozásokkal, ismeretterjesztő- és sportprogramokkal várják az érdeklődőket. Levendula szedd magad akció most is lesz, június 15-től egészen a tihanyi fesztiválidőszak végéig. Bővebb információ itt

A close up of a green field

Description automatically generated

Forrás: https://www.facebook.com/events/1337191856639066/

https://www.instagram.com/p/CAcLAPmA3xz/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/B907XyMBnBx/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/B8ZIIV1B4lo/?utm_source=ig_web_copy_link

Gyulai Várszínház Összművészeti Fesztivál

Színház az egész világ! Idén nyáron sem marad el a Gyulai Várszínház Összművészeti Fesztiválja. A szervezők ugyan kénytelenek voltak módosítani a programon, a lehetőségekhez mérten mégis színes és felejthetetlen előadások várnak azokra, akik ellátogatnak a Körös-parti városba. A fesztivál július 3. és augusztus 29. között lesz látogatható. Azt ígérik, hamarosan elérhető lesz a programfüzet is, érdemes követni az esemény közleményeit a közösségi oldalakon. Azt már biztosan lehet tudni, hogy 4 bemutatóval készülnek, köztük Shakespeare-előadásokkal. Lesz Erdélyi-hét, Népzenei- és Világzenei Fesztivál is. Ha nem csak a zene, de a kultúra is vonz, ha semmi sem tölt fel jobban, mint egy meleg, nyári estén eltöltött pár óra a szabad ég alatt előadást nézve, akkor feltétlenül látogass el Gyulára! Információ itt

A building lit up at night

Description automatically generated

Forrás: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-gyulai-varszinhaz-osszmuveszeti-fesztival.html

https://www.instagram.com/p/BtLqKqRgJCw/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/BWdmFWGF-50/?utm_source=ig_web_copy_link

Budapesti Nyári Fesztivál

A screenshot of a social media post

Description automatically generated

Forrás: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-budapesti-nyari-fesztival.html

A Budapesti Nyári Fesztivál szervezői optimistán állnak a jelenlegi helyzethez, és bíznak abban, hogy a szigorú szabályozások ellenére is meg tudják tartani az előadások nagy részét. A Programturizmus.hu oldal információi szerint könnyen lehet, hogy az egyes színdarabok, koncertek időpontja tolódni fog, bizonyos esetekben pedig el kell halasztani a fellépéseket. 

 „A változás a Nemzeti Filharmónikusok, a Budapest Klezmer Band és Stanley Jordan koncertjei mellett a Free Bach 212 és A sevillai borbély előadásokat és a Városmajori Színházi szemle előadásait érinti!

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Geszti Péter, A Budapest Bár és Fenyő Miklós koncertje várja a közönséget, a Városmajorban pedig Kamarás Iván és Dés László koncertjei lesznek láthtóak” – olvasható az oldalon.

Okos döntés lehet előre tájékozódni, mindig naprakésznek lenni információk terén, mielőtt útnak indulunk. A szervezők a jelenlegi, változásokkal teli időszakban fenntartják a programváltoztatás jogát. Ha biztosra akarunk menni, írjunk a kiszemelt esemény közösségi oldalára egy üzenetet, esetleg hívjuk fel a szervezőket, hogy biztosan ne csalódjunk, akárhová is megyünk!

Legfrissebb hírek a címlapról: