Dubajba ment a fiatal tanárnő milliárdosok gyerekeit korrepetálni: „3 ezer dollárt kaptam, hogy megoldjam a gyerek házi feladatát”

Dubajba ment a fiatal tanárnő milliárdosok gyerekeit korrepetálni: „3 ezer dollárt kaptam, hogy megoldjam a gyerek házi feladatát”

Amikor Eszter, a huszonöt éves fiatal tanárnő Budapesten letette az angol szakos diplomáját, soha nem gondolta volna, hogy néhány éven belül Dubajban találja magát, ahol milliárdosok gyerekeit korrepetálja.

Az álommunka nem csak a szakmai fejlődése szempontjából hozott újdonságot, de egy teljesen más világba is bevezette őt.

Eszter mindig is kiválóan beszélt angolul, és hamar híre ment a tehetségének. Az egyetemen elért sikerei és a diákokkal való közvetlen, barátságos stílusa sokak figyelmét felkeltette. Egy nap különös telefonhívást kapott: egy dubaji család keresett magántanárt a gyerekük számára.

Nem sokat gondolkodott, hiszen mindig is szerette volna felfedezni a világot, és az ajánlat is rendkívül csábító volt.

Dubajban egy teljesen új élet várt rá. A fényűző város és az ott élő emberek lenyűgözték. Első munkanapján már megismerkedett Ahmeddel, egy tizenöt éves fiúval, aki a helyi elit iskola diákja volt. Ahmed nem volt átlagos tanuló; nem a képességei hiányoztak, sokkal inkább a motivációval akadtak problémái. Eszter gyorsan rájött, hogy a fiút nem igazán érdekli a tanulás, hiszen minden anyagi és kényelmi szükséglete már biztosítva volt.

Egy nap, ahogy Eszter épp a nyelvtani szabályokat magyarázta, Ahmed hirtelen felnézett a könyvéből és megszólalt:

„Eszter, mennyit kérsz azért, hogy megoldjad a házi feladatomat?”

Eszter először azt hitte, hogy viccel, de Ahmed arckifejezése komolyságot tükrözött.

Ezt hogy érted? – kérdezte Eszter.

3 ezer dollárt fizetek neked, csak oldd meg helyettem. Nekem most más dolgaim vannak – mondta a fiú.

Eszternek leesett az álla. Soha nem találkozott még ilyesmivel. Az összeg bődületesen magas volt, de őt az erkölcsi kérdés is foglalkoztatta. Végül úgy döntött, hogy beszél Ahmed szüleivel, mielőtt bármilyen döntést hozna. A család rendkívül támogató volt, és megértették a helyzetet. Eszter végül beleegyezett, hogy segítsen Ahmednek, de nem úgy, ahogy a fiú szerette volna.

Az elkövetkező hetekben Eszter egyre több időt töltött Ahmeddel, és egyre inkább rájött, hogy a fiú valójában rendkívül okos, csak szüksége van valakire, aki ösztönzi és segíti az önbizalmának építésében. Együtt dolgoztak a házi feladatokon, Eszter pedig különféle módszereket alkalmazott, hogy érdekesebbé tegye a tanulást.

A végén Ahmed szülei rendkívül elégedettek voltak Eszter munkájával. A fiú jegyei jelentősen javultak, és egyre inkább elkezdte élvezni a tanulást. Eszter pedig nemcsak egy magas fizetést kapott, hanem egy életre szóló élményt is, amit soha nem felejt el.

Eszter története inspiráló példa arra, hogy a nehézségek ellenére is lehet találni olyan megoldásokat, amelyek mindkét fél számára előnyösek. Egy egyszerű korrepetálásnak induló munka végül olyan kapcsolatot és tudást eredményezett, ami mind Esztert, mind Ahmedet gazdagabbá tette – nem csak anyagilag, hanem emberileg is.

Legfrissebb hírek a címlapról: