A nő, aki 960-szor próbálkozott jogosítványt szerezni, egy vagyont költött rá. Végül kapott egy autót

A nő, aki 960-szor próbálkozott jogosítványt szerezni, egy vagyont költött rá. Végül kapott egy autót

Egy nő 960-szor próbálkozott a jogosítvány megszerzésével, és a kitartása kifizetődött. Egy híres autógyártótól kapott ajándékba egy autót, miután közel 12 500 eurót költött a vezetési iskolára.

A 69 éves dél-koreai Cha Sa-soon 2005 áprilisában tette le először az írásbeli vizsgát, és miután megbukott, három éven át minden nap, heti öt napon át újra és újra letette a vizsgát – összesen 780 alkalommal.

Ezt követően hetente csak kétszer folytatta a vizsgát, amíg végül át nem ment az írásbeli vizsgán – mielőtt át kellett állnia a nyomvonalra, írja a Mirror.

A gyakorlati vizsgát tízszer tette le – vagyis összesen 960 próbán ment keresztül, mielőtt végül megszerezte a jogosítványát.

A nő azért nem adta fel ilyen sokáig, mert szüksége volt a jogsira, hiszen a zöldségárusító vállalkozást működtet.

A forrás szerint közel 12 500 eurót fizetett azért, hogy megszerezze az engedélyt.

Vezetésoktatója elmondta, hogy megkönnyebbült, amikor Cha Sa-soon végre sikerrel járt: „Amikor végre megkapta a jogosítványát, mindannyian kijöttünk megtapsolni, megöleltük és virágot adtunk neki. Úgy éreztem, mintha egy hatalmas teher esett volna le a hátunkról. Nem volt bátorságunk azt mondani neki, hogy adja fel, mert ő tovább próbálkozott.”

Egy 13 000 eurós Hyundai-t kapott ajándékba.

A nő országos híresség lett, és még egy Hyundai-reklámban is szerepelt, sőt, egy közel 13 000 euró értékű új járművet kapott ajándékba.

A több mint 15 évvel ezelőtti történet a héten újra felbukkant a Redditen, és több száz felhasználó reagált rá – sokan a nő kárára.

„Nem szeretném, ha valaki, aki több mint ötször bukott meg, egy úton járna velem, nemhogy 960-at”.

„Személy szerint úgy gondolom, ha valaki több mint tízszer megbukik a vezetői vizsgán, vagy a vezetői vizsga bármelyik részén, soha nem vezethetne.”

„És legyen ez egy lecke, emberek, soha ne adjátok fel” – zárta egy másik felhasználó.

Forrás: Mirror

Legfrissebb hírek a címlapról: