Jamie Lee Curtis magyar felmenőit is megemlítette az Oscar gálán, megfagyott a levegő

Jamie Lee Curtis magyar felmenőit is megemlítette az Oscar gálán, megfagyott a levegő

Tegnap a A Minden, mindenhol, mindenkor mellékszereplőjének járó díját vehette át Jamie Lee Curtis. A boldog és gyönyörű színésznő beszédében elmesélte, hogy büszke magyar felmenőire és bár tapsra számított, néma csend fogadta örömittas mondatait.

Kép: Variety

Jamie Lee Curtis nagyszülei, Tony Curtis szülei Magyarországról Amerikába emigráló zsidók voltak, erről emlékezett meg a díjátadó gálán a színésznő, ez azonban nem nyerte el a közönség tetszését, még úgy sem, hogy elénekelt egy magyar gyermekdal részletet. Jamie Lee Curtis szóvá is tette a hatalmas csendet.

A kínos incidensről a videó 3:50-nél tekinthető meg:

Magyarország megítélése

Hazánk megítélése nem csak Amerikában, de az Európai Unióban is nagyot esett az elmúlt években. Számtalan felmérés bizonyítja, hogy akár az energiaválság kezelése vagy a pedagógusok és melegek helyzete is negatív megítélést eredményez a külföldiek részéről. Vannak, akik ennek hangot is adnak.

2019-ben az ismert francia író és filozófus, Bernard-Henri Lévy egy, az akkori Indexnek adott interjúban élesen kritizálta a magyar miniszterelnököt és rendszerét. Személyesen is találkozott Orbán Viktorral. A két és fél órás beszélgetés után úgy nyilatkozott, hogy bár továbbra sem ért egyet Orbánnal, legalább „már érti”, miért változott meg ennyire a magyar politikus, írta a szabadeuropa.hu.

Legfrissebb hírek a címlapról: