„Mindenhonnan hangokat hallani az épületek alól” – rengeteg túlélő rekedhetett a törmelékek alatt

„Mindenhonnan hangokat hallani az épületek alól” – rengeteg túlélő rekedhetett a törmelékek alatt

Az elmúlt évek egyik legnagyobb természeti katasztrófája sújtotta Törökországot és Szíriát, amelynek a becslészlészek szerint akár 20 ezer áldozata is lehet.

Recep Tayyip Erdogan török elnök példátlannak nevezte az országát és Szíriát sújtó földrengést.

Photo by Adem ALTAN / AFP

Elindult egy 19 főből álló mentőszervezet Törökországba, hogy megpróbáljanak minél több túlélőt kimenteni a romok alól. Ilyen katasztrófahelyzetben a segítségnyújtás gyorsasága nagyon fontos tényező. A terepen dolgozók azt mondják, hogy rengeteg túlélő rekedhetett az megrongálódott épületek törmelékei alatt. Mindenfelől hangokat hallani az épületek alól.

MINÉL GYORSABBAN ÉRKEZIK A SEGÍTSÉG? ANNÁL TÖBB EMBERÉLET MENTHETŐ MEG. EZ AZÉRT IS FONTOS? MET A HÍREK SZERINT A HÉTFŐRE VIRRADÓRA TÖRTÉNT FÖLDRENGÉSNEK TÖBB EZREN ESTEK ÁLDOZATUL ÉS A SEBESÜLTEK SZÁMA IS.

Az ADRA világszéles humanitárius szervezete kutatómentő munka végzés céljából 19 főből és 7 mentőkutyából álló csapatot küldött Törökországba, a földrengés helyszínére.

Ha valaki szeretné támogatni a kutatómunkát és támogatást, az alábbi bejegyzés mellett lévő számlaszámon a „FÖLDRENGÉS” címszóval ezt megteheti:

A mentés és a helyreállítás támogatható a „földrengés” közleménnyel az alábbi számlaszámon:

Katasztrófa Alap: 11707024-20476487
IBAN: HU67 1170 7024 2047 6487 0000 0000
SWIFT: OTPVHUHB

Legfrissebb hírek a címlapról: