Nekem megtették. Ahol a kérdéseidre szakértők ingyen és bérmentve válaszolnak

Nekem megtették. Ahol a kérdéseidre szakértők ingyen és bérmentve válaszolnak

Háztartást vezető nő, autóvezető, közgazdász, irodai alkalmazott, gyermeket nevelő anya vagyok, aki még ráadásul “majdnem” egyedülálló szülő. Rengeteg talány jön szembe nap mint nap, amit egyedül kellene megoldanom, és bevallom őszintén, nem feltétlen könnyű feladat.

Forrás: pixabay.com

Nem muszáj ahhoz nőnek lenni, hogy kérdések tömkelege merüljön fel az emberben, hiszen a férfiakat is érheti váratlan meglepetés, egy megszerelni való szerkentyű, éjszakai álmatlanságot okozó projekt vagy egy rájuk hagyott csecsemő felvigyázásra. 

Egyre kevésbé megy egyedül a megoldás

Ezekben a szituációkban nem erény a “majd én egyedül megoldom” hozzáállás, hiszen azért vagyunk itt, hogy egymásnak segítsünk.

Forrás: pixabay.com

Én, személy szerint, akkor találtam a Quanswer.com oldalára, amikor nem tudtam, hogyan megy egy kényes, tartozásról szóló per, mit csinálhat, hova fordulhat a kivitelező, hogy legálisan és ne tettlegesen veresse le tartozását a megrendelőn. Ilyen példa volt még a közművek átiratása vagy a teendők abban az esetben, ha valaki hosszabb időre külföldre megy dolgozni. Nem csak magamnak, hanem a családtagjaimnak is segítettem azzal, hogy megosztottam a kérdéseimet az oldalon. Aztán az is kiderült, hogy a talányokkal nem voltam egyedül, és volt, aki ezeken már keresztülment, mások pont ugyanezekben a szituációkban voltak. Jó érzés tudni, hogy nem vagy kakukktojás.

Elkezdem böngészni az oldalt. Olyan cikkelyekre is rátaláltam, amelyekre én írtam be a jó választ, legalábbis az egyiket a sok közül. 

Szakértői válaszok, és az érzés, hogy nam vagy kakukk tojás

Még nem mindenhol, de már egyre több helyen találkoztam és találkozom szakértői válaszokkal. Nem lepett meg, mert nekem is szerencsém volt már két ügyben is ingyenesen segítséget kapni tőlük. Ezek mondjuk olyanok voltam, amiket anonim módon tettem fel, hisz nem kell ország-világ lássa, mi gyötör éppen. Ettől függetlenül pár órán belül megjött a megoldás, és nem is akárkitől. Olyan ember felelt nekem – megint megjegyzem – grátisz, akinek pontosan az volt a szakterülete, és a Quanswer.com profi válaszadói között sorakozik fel.

Forrás: pixabay.com

Megnéztem már magamnak a listát, hiszen ez nem egy régi oldal, de legalább magyar, modern és vannak hozzáértő válaszadói, mint kiderült. Még nem hosszú a sor, ám azóta kettővel bővült a csapat és még bővíteni tervezik. Le akarják fedni a lehető legtöbb témát és gyorsítani akarják a válaszadási időt.

Időhúzás nélkül, ingyen megkaptam, amit napokig kerestem

Komolyan mondom, hogy minek menjek el egy ilyen-olyan szakértőhöz és fizessek súlyos összegeket azért, amit leír 10 perc alatt, vagy annyiba sem telik neki, nekem viszont megold több napos kutatást az internet bugyraiban – vagy épp megkímél attól, hogy megtanuljak ügyvédül vagy külföldiül. A közművek esetében például, a szolgáltatók weboldali szövegei annyira szövevényes, körülményes, hivatali nyelvezetet használnak, hogy halandó ember legyen a talpán az, akinek van ideje, kedve és esze azt kiböngészni, értelmezni és pontosan követni a leírását. 

Forrás: pixabay.com

Sok esetben, akár nekem is, a legközelebbi elektromos szolgáltatói iroda a megyeszékhelyen van, én pedig a gyerekkel egy kisvárosban élek 35 km-re tőle. Szedd magad, anya, szedd a gyereket, a papírokat, és menj be a központba, magyarázd el a gyereknek, miért fog körülbelül másfél órán keresztül csendben ücsörögni és unatkozni. 

Hajrá! Inkább leírom a panaszom, kérdésem ide, aztán felelnek, mert eddig tényleg mindig akadt valaki hasonló cipőben járó. Segítünk egymásnak, természetesen, én sem vagyok rest.

Lehetsz anonim kérdező, megfigyelő vagy aktív válaszadó is

Adtam már választ apukának arra, hogy míg a felesége vidéken a mamára vigyáz, ő mit kezdjen a kétévessel és az ötévessel, mit főzzön vagy honnan rendeljen, és a házimunkát hogyan oldja meg, hogy szórakoztató legyen a kicsiknek, de nevelje is őket. Osztottam meg a 80 éves mama borjú gulyásának receptjét, vagy a glutén- és minden mentes palacsinta receptjét is, ami nem kerül egy vagyonba akár egy gyermek szülinapi bulijára sem. A legérdekesebb talán az volt, amikor valaki befektetési tanácsokat kért az oldalon, mert örökölt egy talpalatnyi telket, és sikerült eladja. Ez a szakterületembe vágott, és mertem felelni, de odatettem, hogy csak saját felelősségre, és egy banki szakértő bevonásával tegye.

Forrás: pixabay.com

Rá kell jönni, hogy mindegyikünk jó valamiben. Palacsinta sütésben, gyermeknevelésben, zsírfolt eltávolításban a kanapé szövetéből, makacs kiskutya nevelésében, közmű átiratásban, ügyvédi nyelvezetben, reklámozásban, újrahasznosításban vagy másban… Ebben látom én a hasznát és a szépségét a Quanswer oldalnak, ahol Hámori Eszti gépjárművezető szakoktató, Széll Ferenc hűtéstechnika és klímatechnika szakértő, valamint Tóth Beáta DSZIT terapeuta, illetve pszicho-klub vezető és pszichopedagógus osztják meg ingyen tapasztalataikat és szakértelmüket a bátor kérdezőkkel. A lista pedig folyamatosan bővül.

Egy gonddal, költséggel kevesebb, némi szakértői bátorítással több

A férjem járja Európát a kamionnal, nincs otthon csak havi 1 hetet, néha kéthetente 4 napot. Nem könnyű a helyzet, hiszen háziasszony, anyuka, apuka, dolgozó nő vagyok egyszerre, ráadásul vidéken. A kocsi fenntartása is a nyakamba szakadt, cserébe persze nem szűkölködünk – a család viszont csonka még egy ideig, a hitel végeztéig. Ez a magyar családok sorsa, nem? Én új erőre és összefogásra találtam a Quanswer segítségével, mert nem érzem magam többé hülyének és magányosnak a kérdéseim miatt, legyenek hétköznapiak vagy egészen specifikusak. A segítségért cserébe segítek, felelek, ahol tudok, ami érdekel, azt pedig követem. Van, amit anonim, név nélkül, mert úgy jobb.

Azért írtam le a sztorimat, mert szerintem többen vagytok hasonló helyzetben vagy csak szimplán kérdéseitek vannak és nem akartok sokat fizetni vagy napokig a válasz után kutatni ezernyi helyen. Ez hiteles, modern, modern válaszadókkal és szakértőkkel, akik nem tartják a markukat.

Itt a link, csekkold le, hátha te is rájössz, hogy nem alaptalanok a talányaid és van megoldás a legkülönfélébb problémákra: www.quanswer.com/hu

A cikk a quanswer.com oldal népszerűsítésére készült.

Legfrissebb hírek a címlapról: