A Facebook Piactér most a legtrendibb bolhapiac?!

A Facebook Piactér most a legtrendibb bolhapiac?!

Hol vetted? – szól az instant kérdés, amikor meglátnak a másikon valami tetszetőst a csajok, de még a srácok is kíváncsiskodnak, ha baró a cucc.

Kincs, ami talán van

Felnéztünk mi is a Facebook Marketplace-re, és elámultunk, mennyi minden beszerezhető, és még alkudni is lehet. Talán nem a legolcsóbb virtuális helyszín a pénzköltésre, de ami egyikünknek felesleges, igazi kincset jelenthet másikunk számára.

Aki korán kel

Aki korán kel, sok mindent lel. A szívünknek kedves portékák, főként a jó állapotúak, nagyon hamar elkelnek. Kitartó keresési időszak előzi meg a heuréka pillanatát, a biznisz nyélbe ütését. A kereskedők válasza ugyanis kétharmadában, sajnos, “már elkelt” üzenet. Vajon, mi tartja őket vissza attól, hogy levegyék azt, ami már nincs a gardróbban?

Forrás: pixabay.com

Alkudni nem szégyen, ha hagyják

Arra is rájöttünk, méghozzá elég hamar, a többség, sajna alkudni sem enged. Nem török piac, itt nincs mennyiségi vagy minőségi kedvezmény. Ha kell, veszed, viszed, mert lesz már, aki lecsap az áhított ruhára, lábbelire, szekrényre vagy albérletre. Az eladók ráadásul, mintha megbeszélték volna, hogy kölcsönösen magasra szabják az árakat, mert megtehetik. Persze, erről szó sincs, hogy bárkit meggyanúsítanánk bármivel is. Fő a szabad piaci verseny!

Forrás: pixabay.com

Gyöngyszemek az avarban

Van itt minden, mint a búcsúban: eladó lakás, kiadó lakás, munkásszálló, búvóhely, szálláshely turisták számára… és nem csak. Ruházat, lábbelik tömkelege, kiegészítők, sporteszközök, kisállat felszerelés, bútorzat, és így tovább. Láttunk már arany jegygyűrűt, egyébre való segédeszközöket, nyelvkönyveket, teleírt füzetet, számunkra (szubjektíve) értéktelen műkincseket, és így tovább.

Legfurcsább talán, amikor szekrényt árulnak ajtó nélkül, ajtót szekrény nélkül, ágyat összetört ráccsal, összetört ágyrácsot, szakadt ruházatot, egyéb érthetetlen, hibás tárgyakat. Ettől függetlenül lehet, Te pont szekrényajtót keresel vagy törött tükröt – de vajon fizetni is szeretnél érte? Amennyiben igen, mennyit?

Forrás: pixabay.com

Ami egyikünknek értéktelen, másnak kincset ér

A Marketplace-en nem csak vásárolni, hanem adományként felajánlani is lehet. Az ár nélküli áruk egy része adomány, ingyen elvihető. Ezekben az esetekben az érdeklődőnek csak a szállításról kell gondoskodnia.

Az ajándéknak titulált dolgok között böngészve volt szép állapotú bútorzat, női- és férfi, no meg gyermek ruhanemű, cipő, kiegészítők egész tárháza…

Mintsem a szemétre száműznétek a feleslegessé vált holmitokat, tegyétek közzé a Marketplace-en árral vagy anélkül! Segítsetek másoknak!

Legfrissebb hírek a címlapról: