Mi okozza ezt a rengeteg feszültséget, gyötrődést, szorongást a fiatal felnőtteknél?

Mi okozza ezt a rengeteg feszültséget, gyötrődést, szorongást a fiatal felnőtteknél?

A depresszió, szorongás nemcsak egy lelkiállapot, hanem egy olyan betegség, ami az egész szervezetet érinti, beleértve az egyén étványát, alvását, koncentráló képességét stb. A kutatásokból kiderült, hogy az Európai Unióban több mint 40 millióan, míg Magyarországon a felnőtt lakosság 7 százaléka él depresszióval, tehát elmondható, hogy mára már meghatározó állapot lett a fiatal felnőttek körében.

Doyle Byock, amerikai pszichoterapeuta egyik könyvében kísérletet tesz arra, hogy megmagyarázza, mi okozza ezt a rengeteg feszültséget a fiatalok körében.

Egy biztos, a 20-as, 30-as fiatalok mentális egészségével sok baj van. Rengetegen túl hamar kiégnek, sokan nem tudják, mit is akarnak kezdeni az életükkel stb.

A pszichológiai szakkönyv szerint a probléma abból fakad, hogy egy jó ideje túl nagy figyelem kerül erre az életszakaszra, de szerinte úgy tekintenek erre a korszakra, mint egy átmeneti korszak a tinédzserkor és a felnőtt élet között, mintha a két időszak között el kellene tölteni egy kis időt, mielőtt a „nagybetűs” élet elkezdődik. Ráadásul állandóan azzal sulykoljuk őket, hogy a mai fiatalok már nem olyanok, mint 20 évvel ezelőtt. Ti mit gondoltok erről?

Legfrissebb hírek a címlapról: