Újabb Honda típushiba. Az Ön autója érintett?

Újabb Honda típushiba. Az Ön autója érintett?

Még 2019-ben jelentette be a Honda, hogy előreláthatóan egymillió autót hívnak vissza Kanadában és az Egyesült Államokban légzsák problémák miatt.

Forrás: pixabay.com

Az Origo tájékoztatása szerint a Takata-légzsákok gyári hibája miatt kellett átvizsgálni a különböző Honda modelleket, ráadásul nem csak az újabb, 1-2 éve gyártott, hanem a még 2000-res évek elején készült darabokat is.

A gyártó információi szerint a Takata-légzsákok több esetben okoztak balesetet azzal, hogy felrobbantak, mikor kisebb, mikor nagyobb, köztük halálos baleseteket is okozva.

2020-ban újabb veszélyforrásra hívja fel a gyártó a Honda-tulajdonosok figyelmét. A világcég autóinak több típusa is érintett üzemanyag-szivattyú meghibásodásban. A következő modellekkel kapcsolatban adtak ki tájékoztatást: Honda Accord, Civic, Fit, HR-V, az Insight, az Acura NSX, RLX, és az RDX.

A gyártó célja az érintett típusoknál az üzemanyag-szivattyúk ellenőrzése, melyeknek a meghibásodása a gépjárművek leállását okozhatja. A visszahívás ezúttal nem csak Amerikát és Kanadát érinti, világszerte viszgálnak be körülbelül 1,4 millió járművet. Hozzátették, egyelőre nem tudni a meghibásodás miatt bekövetkezett balesetekről, sérülésekről.

Forrás: pixabay.com

Az NHTSA visszahívással kapcsolatos jelentése szerint a Denso által gyártott üzemanyag-szivattyúk a gyártás során olyan, hosszabb ideig száradó oldószernek vannak kitéve, amely felületrepedést, illetve túlzott üzemanyag felszívódást okozhat, végeredményben pedig a járókerék eldeformálódásához vezethez.

A Honda július végéig értesíti ügyfeleit, majd ki is kicseréli a hibás szivattyúkat. Az autógyártó a kereskedőket is felkérte, hogy az érintett modelleket szállítsák vissza alkatrészcserére.

Ha nem biztos benne, hogy az Ön autója is érintett lehet, az NHTSA hivatalos listáján ellenőrizheti.

Forrás: Itt és Itt

Legfrissebb hírek a címlapról: