Kirúgták munkahelyéről a férfit, aki felszólalt Magyar Péter szombati tüntetésen

Kirúgták munkahelyéről a férfit, aki felszólalt Magyar Péter szombati tüntetésen

Kirúgták munkahelyéről Tarr Zoltán református lelkészt, miután szombaton beszédet mondott Magyar Péter tüntetésén.

Magyar kedden arról számolt be a Facebook-oldalán:

„Megdöbbenéssel értesültem tegnap este, hogy szombati megmozdulásunk egyik felszólalóját, Tarr Zoltánt a közreműködése miatt hétfőn azonnali hatállyal elbocsátották munkahelyéről. Minthogy Zoltán próbaidős alkalmazott volt egy állami technológiai cégnél, jogi aggályt aligha emelhetünk, de súlyos erkölcsi elveket sért és alaptörvény ellenes , ha valakit véleményéért és annak felvállalásáért utcára tesznek.”

Mint írta, Zoltán „bűne” az volt, hogy a Talpra Magyarok Közössége által szervezett szombati megmozduláson civil felszólalóként, református lelkészi mivoltában „felemelte szavát az egyház és állam káros összefonódásával és a sokunk számára elfogadhatatlanul eljáró Balog Zoltán püspökkel szemben”.

Kell-e ennél ékesebb bizonyíték egyház és állam kóros és elfogadhatatlan összejátszására, minthogy Zoltánt már a békés gyűlésünket követő első munkanapon elzavarták? – kérdezte Magyar, megjegyezve: szerinte elképzelhető, hogy egy újabb „Balog Zoltán-féle közbenjárás megvalósulásáról” van szó.

Magyar Péter olyat válaszolt Deutsch Tamásnak, hogy a fal adta a másikat

Magyar megköszönte Tarr Zoltánnak „és a hozzá hasonló sokaknak”, hogy vállalva az esetleges retorziókat kiálltak és kiállnak, mert „nem a félelem lelkét kapták”.

Legfrissebb hírek a címlapról: