Folyamatos a menekülthullám Ukrajnából

Folyamatos a menekülthullám Ukrajnából

A tegnapi nap folyamán 3620 személy lépte át az ukrán – magyar határt, értesültünk az MTI-től. A menekültek áradata folyamatos a több, mint egy éve bekövetkezett háború következményeként. A háború sújtott térségből érkezők harminc napig érvényes tartózkodási engedélyt igényelhetnek. Ez idő alatt ki kell találniuk maradnak vagy mennek tovább más országok felé, valamint el kell kezdeniük a saját életük kialakítását. A végleges okmányokat Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság bocsátja ki részükre

Budapestre tizenöten érkeztek, közülük három gyermek, akik számára a Készenléti Rendőrség nyújtott segítséget.

A határvédelem megerősítése

Természetesen nem csak Ukrajnából érkeznek menekültek hazánba. Bakondi György elmondta, a magyar kormány célja, hogy az Európai Unió minél szélesebb körben erősítse a határőrizetet a balkáni útvonalon. Ennek érdekében a nemzetközi együttműködés részeként magyar rendőrök is szolgálatot teljesítenek Szerbia déli határain.
   

 Bakondi György az MTI-nek elmondta, Törökországban 5 millió migráns tartózkodik és belső Afrikából is egyre többen tartanak Észak-Afrikába és onnan Európa felé, épp ezért mind a törökök, mind pedig a görögök falakat építenek a keleti határvonalaikon.
    
Hangsúlyozta, hogy a migrációs nyomás a korábbi időszakokkal ellentétben a tél folyamán sem csökkent. Ez egyrészt az enyhe időjárás, másrészt annak a következménye, hogy az embercsempész-hálózatok egyre szervezettebbek.

Felszámolásuk csak nemzetközi együttműködéssel valósítható meg – mondta Bakondi György.

Legfrissebb hírek a címlapról: