Gyógyszer, ami meggyorsítja a halált. Zsarolás bűntette miatt három év börtönt kaphat a betegápoló

Gyógyszer, ami meggyorsítja a halált. Zsarolás bűntette miatt három év börtönt kaphat a betegápoló

Három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Komlói Járásbíróság azt a betegápolót, akit a sértett azzal bízott meg, hogy segítse anyósát mihamarabb a halálba.

Az eset még 2021-ben kezdődött, amikor a sértett arra panaszkodott az anyósát gondozó betegápolónak, hogy mentálisan és fizikailag is egyre jobban fárasztja az idős asszonyról való gondoskodás. A betegápoló közölte, hogy a tulajdonában van egy olyan készítmény, melyet egy ismerőse készít és alkalmas arra, hogy meggyorsítsa az idős asszony halálát; így megegyeztek és elkezdődött a gyógyszer adagolása.

A bíróság közleménye szerint az idős asszonyt először hasmenés gyötörte, majd ágynak dőlt és az adagolás után az asszony elhunyt.

A szakértői vizsgálat megállapította, hogy az idős asszony számára beadott gyógyszer nem eredményezhetett halált, a boncolás pedig megállapította a természetes halál tényét.

A történetnek azonban még koránt sincs vége.

A betegápoló a halál bekövetkezte után zsarolni kezdte megbízóját. Három millió forintot követelt tőle, a hallgatásáért cserébe és, hogy bizonyítsa „komoly szándékát” megmutatta azokat a hangfelvételeket, melyek kettejük között zajlottak és melyek bizonyítékul szolgálhattak a bűncselekményre. A sértett a fenyegetés hatására azonnal a rendőrségre ment és ott feljelentést tett.

A Komlói Járásbíróság a vádlottat zsarolási kísérlet miatt három év börtönbüntetésre ítélte és eltiltotta a betegápolói illetve beteggondozói foglalkozástól. A nő a kiszabott szabadságvesztés kétharmada, de legkevesebb három hónap letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.
    

Az ügyész tudomásul vette a két nappal ezelőtti ítéletet, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be az ellen, így a döntés nem jogerős, tudtuk meg az MTI közleményéből.

Legfrissebb hírek a címlapról: