Halálra verte alkalmazottját, 15 évet kapott

Halálra verte alkalmazottját, 15 évet kapott

15 év börtönbüntetést kapott az a 67 éves pirtói férfi, aki 2021 októberében lopással gyanúsította meg, majd megölte alkalmazottját, derült ki az MTI tudósításából.

Forrás: ugyeszseg.hu

A 67 éves férfi 2019-től alkalmi munkásként foglalkoztatta a sértettet, akit a tanyáján dolgoztatott, munkájáért cserébe szállást és étkezést kapott.

A Kecskeméti Törvényszék sajtószóvívője, Sárközy Szabolcs az MTI-nek elmondta, hogy a vádlott ittas állapotban először ököllel, majd a kezébe kerülő szerszámnyéllel ütlegelte a sértettet, aki belehalt a sérüléseibe.

A bántalmazást megelőzte egy szóváltás, miszerint a vádlott pénzlopással gyanúsította meg a nála dolgozó férfit, aki először tagadta a lopás tényét, majd beismerte, hogy valóban elemelt egy doboz cigarettára való összeget, melyet a sógorának szánt. A vádlott a bíróságon elmondta, hogy a vita hevében az alkalmazottjánál egy csukott bicskát vett észre, erre reagálva ütötte meg először. Az indulatos ütlegelést később egy fa szerszámnyéllel folytatta, melyet akkor sem hagyott abba, amikor a sértett a földre került.

A boncoláskor közel 30 sérülést fedeztek fel az elhunyt testén, melyekből számtalan sérülés egyenként is a férfi halálához vezetett volna,

Mivel a vádlott a bűncselekmény elkövetését jogerős felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el, az ügyészség pedig különös kegyetlenségből elkövetett emberöléssel vádolja, ezért a Kecskeméti Törvényszék 15 év börtönre és 10 év közügyektől való eltiltásra ítélte a 67 éves férfit. Feltételes szabadságra nem bocsátható – olvasható a közleményben.

Legfrissebb hírek a címlapról: