Lassan, de újraindul az élet Magyarországon

Lassan, de újraindul az élet Magyarországon

Újabb enyhítések várhatóak Magyarországon. Még több koronavírus-járvány miatt hozott korlátozást szüntetnek meg, erről az Operatív Törzs adott bővebb információt nemrégiben.

Forrás: pixabay.com

Megnyithatják termeiket a mozik, megtelhetnek a színházak, újra járhatunk múzeumba vagy fürdőkbe. Hogy ez mind megvalósulhasson, a kormánynak vissza kell vonnia a veszélyhelyzeti rendeletet. Az Országgyűlés június 16-án szavazhat a jelenleg is hatályban lévő, különleges jogrend megszüntetéséről – írja az Origo

A kulturális intézmények nyitása mellett az idősotthonok látogatási tilalmában is változtatást kezdeményeztek. Ezentúl biztosítani kell a látogatási lehetőséget nem csak az otthonokban, de más szociális intézményekben is, mindezt továbbra is biztonsági szabályok betartása mellett.

Forrás: pixabay.com

Ha közelebbi hozzátartozónkat szeretnénk meglátogatni, már most is megtehetjük, de csak akkor, ha egészségesek vagyunk, és ha az otthonokba való belépés előtt megfelelően fertőtleníthetjük a kezeinket. Emellett a maszk viselése is kötelező marad a találkozók során. Fokozza a biztonságot, ha ki tudunk ülni szeretteinkkel a szabadba, illetve, ha betartjuk, hogy több gondozott egy légtérben való tartózkodása esetén csak egyesével megyünk be rokonainkhoz.

Az otthonok lakói már fogadhatnak fodrászt, pedikűröst, és vallási szertartásokon is részt vehetnek, amennyiben megtartják egymás között az előírt, 1,5 méteres távolságot. 

Forrás: pixabay.com

Június 20-a lehet a különleges jogrend utolsó napja, amikortól ténylegesen számolhatunk a mozizás, színházba járás, fürdőlátogatás lehetőségével, illetve további változást remélhetünk a szociális intézmények látogatásával kapcsolatban.

Jó hír, hogy a nyári közösségi programokról biztosan nem kell teljesen lemondanunk. Annak ellenére, hogy a rendezvényeket továbbra is szigorú korlátozások érintik, több hazai szabadtéri eseményt is megtartanak. Ezekkel kapcsolatban érdemes figyelni a rendezvények szociális média felületeit.

Legfrissebb hírek a címlapról: