Megrázó előrejelzés érkezett Magyarország időjárásáról!

Megrázó előrejelzés érkezett Magyarország időjárásáról!

Egész Magyarország területét a kiszáradás fenyegeti a következő évtizedekben, ha nem sikerül megállítani a klímaváltozást – közölték az ELTE kutatói.

A legnagyobb fenyegetettségnek az Alföld északi és középső részei vannak kitéve, a Kisalföld és a Dunántúl északkeleti részein legvalószínűbb a száraz területek terjedése. A tudósok évtizedek óta tartó folyamatról beszélnek, amely a 70-es, 80-as évekhez képest már most 84 százalékról 68 százalékra csökkent a nedves területek aránya a júniusi adatokat összevetve.

A tudósok szerint a század végére a teljes Alfold száraz terület lehet és csak a nyugati országrész marad csapadékosabb. A század második felére erdős sztyeppe uralhatja Magyarország túlnyomó részét, és ezzel együtt a bükkerdők teljesen eltűnhetnek.

A mostani intézkedésektől függ a változások mértéke. A következő évtizedekben a kevésbé súlyos lehetőség az, hogy ha sikerül visszaszorítani a, kisebb területekre korlátozni a kiszáradást fenyegető területeket.

Felhívás:

Új magyar fejlesztésű közösségi oldalt indítottunk. Meghívunk, hogy csatlakozz ehhez a közösséghez. Támogasd munkánkat és töltsd le az alkalmazást a Google Play áruházból az alábbi linkre kattintva:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.quanswer.quanswerandroid&hl=hu

Legfrissebb hírek a címlapról: