Prosztatarákot diagnosztizáltak Reviczky Gábor színművésznél. A kemoterápiát elutasítja.

Prosztatarákot diagnosztizáltak Reviczky Gábor színművésznél. A kemoterápiát elutasítja.

A szűrővizsgálatok fontosságára, ezen belül is a prosztatavizsgálat jelentőségére hívja fel a figyelmet Reviczky Gábor színművész, aki a Blikknek beszélt betegségéről.

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Elmondta, a diagnózist megelőzően is járt már szűrővizsgálaton, de az annyira kellemetlen érzésekkel járt, hogy utána nagyon sokáig eszébe sem volt, hogy megismételje a vizsgálatot. Jelen pillanatban a sugárterápiás kezelés eredményességében bízik, hiszen hazánkban a célzott kemoterápia még nem érhető el.

A szervezet egészét igénybe vevő és a sejteket roncsoló kemoterápia hatásában a művész nem bízik, ellenben hisz a pozitív gondolkodásban és természetesen a gyógyulásban.

A Magyar Rákellenes Liga szaktekintélyeket kért fel arra, „45 nap a Föld körül” című előadássorozatában, hogy a prosztatarák kialakulásáról, test- és lélek harmóniájáról beszéljenek. A neves szaktekintélyek között volt Dr. Beöthe Tamás is, a Péterfy Sándor Utcai Kórház urológiai osztályának főorvosa, aki a prosztatarák és a férfiszerepek konfliktusáról, a lelki megküzdésről, a panaszok csökkentésének lehetőségeiről beszélt.

Beöthe

Legfrissebb hírek a címlapról: