Vajon, meg tudják akadályozni, hogy a Lánchídon és környékén tűzijáték legyen?

Vajon, meg tudják akadályozni, hogy a Lánchídon és környékén tűzijáték legyen?

A főváros ellenzi és meg akarja akadályozni, hogy augusztus 20-án a Lánchídon és környékén tűzijáték legyen – írta Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn a Facebook-oldalán.

Forrás: flickr.com

„azon leszünk, hogy ezt megakadályozzuk”

„Határozottan ellenezzük, hogy a hídon és annak környéké bárki bármilyen pirotechnikai eszközt használjon. Ezt világossá tesszük a látványpolitikai szervezőinek is, azon leszünk, hogy ezt megakadályozzuk. Amit pedig ezzel megspórol a kormány, azt adják szépen oda a Lánchíd felújítására” – fogalmazott Karácsony Gergely.

Közölte, a Lánchídról szóló mérnöki jelentés világossá teszi, hogy a híd állapotának változásához, a híd bevonatának állagromlásához, a rozsdásodáshoz jelentős mértékben járultak hozzá az augusztus 20-ai tűzijátékok.

Forrás: flickr.com

Öncélú lezárás az Alkotmány utcától a Vörösmarty térig

A kormány augusztus 15. és 20. között a „fél várost” le akarja foglalni saját céljaira, az Alkotmány utcától a Vörösmarty térig, „60 elemű listát kapott erről” a fővárosi önkormányzat, benne a Lánchíddal – írta Karácsony Gergely, aki szerint „akinek valóban fontos a Lánchíd, az a felújítás előtt már nem szervez se rajta, se a közelében tűzijátékot”.

A főpolgármester azt írta: kiderült, hogy a kormány az augusztus 20-ai látványpolitizálásra többet akar elkölteni, mint amennyit a Lánchíd felújítására szánnak; „Lánchídra 6 milliárd, parádéra 6,5 milliárd – és ebben a tűzijáték költsége nincs is benne”.

„Ezek szerint van itt pénz mégis, csak fontosabb nekik pár nap csillogás, mint Budapest és az ország 171 éves szimbóluma” – fogalmazott a főpolgármester.

Forrás: MTI.hu

Legfrissebb hírek a címlapról: