Korlátozás nélkül az igazi a sportolás, nem? Így eddzed vissza magad sérülésmentesen

Korlátozás nélkül az igazi a sportolás, nem? Így eddzed vissza magad sérülésmentesen

1. Kezdd lassan, komótosan, ha sok ideje nem erőltetted meg magad. Élvezd, hogy átmozgatod az egész tested, ne akarj rögtön megszakadni. Az izomláz lehet kellemes, de nem jelent jót, ha leülni vagy felállni sem bírsz a fájdalomtól.

Forrás: pixabay.com

2. Adj időt a testednek visszanyerni régi formáját. 1-2 hét vagy 1-2 hónap? Inkább vállald be, maradj türelmes, mint egy csúnya sportbaleset. Kérj szakmai segítséget online! Rengeteg olyan Facebook-csoport van már, szinte minden sportágban, ahol profi sportolók vagy edzők válaszolnak a kérdésekre ingyen és bérmentve.

Forrás: pixabay.com

3. Váltogasd a sportágakat, legyen változatos a heted! Próbálj ki több mindent, hátha viszel egy-két új színt a hétköznapokba.

Forrás: pixabay.com

4. Váltogasd az edzett testrészeket is, szintén a sérülés elkerülése érdekében! A netes popsi-, has- és egyéb egyedi testrészekre szabott kihívások sokszor többet ártanak, mint használnak.

Forrás: pixabay.com

5. Ha már kihívások… Válogass össze ugyanolyan hosszúságú és intenzitású kihívásokból 3-4 testrészre valót, spékeld meg egy kis kocogással, nyújtással, kardióval, így állítsd össze a heti edzésterved. Egészséges és mozgalmas hónapod lesz, meglásd!

Forrás: pixabay.com

6. Lehetőség szerint, szabad levegőn aktívkodj. Ha hiányzik az edzőterem, próbáld ki a parkokban található eszközparkokat. Amennyiben azok sem pótolják az élményt, válassz olyan termet, ahol valóban betartják az óvintézkedéseket!

Forrás: pixabay.com

7. Vigyáztál a nagy kajálásokkal, nasizással? Nem? Sebaj! Lassan, de biztosan a karantén-hájacskától is megszabadulhatsz. Egyél kicsivel kevesebbet, mellőzd az agyon finomított és feldolgozott élelmiszereket és a cukros üdítőket, édességet!

Forrás: pixabay.com

Tudjuk, könnyen írunk erről, ám betartani annál nehezebb. Vészesen közeleg a bikini szezon, talán ezért mégis megéri megtenni az álom-alakért mindent, ami tőlünk telik. Vágjunk bele együtt. Benne vagy?

Legfrissebb hírek a címlapról: