7+1 nélkülözhetetlen tanács, hogyan aktívkodd vissza magad a rendes kerékvágásba

7+1 nélkülözhetetlen tanács, hogyan aktívkodd vissza magad a rendes kerékvágásba

A vírus még szerves része a mindennapoknak, hiába a karantén enyhítése. Összeszedtünk a számodra 7+1 vitathatatlanul hasznos tanácsot azzal kapcsolatban, hogyan előzd meg a bajt miközben egyre többet tartózkodsz társaságban, házon kívül.

Forrás: pixabay.com

1. Moss kezet minél többször!

Miután hazaérsz, az első dolgod a kézmosás legyen, alaposan, szappannal. A kézfejeket, az ujjakat, az ujjak között is át kell dörgölni. Ne felejtsd el soha – gondold végig mennyi mindent összefogdosol akár fél órás kiruccanás alatt is!

2. Legyen nálad mindig a maszk!

Soha nem tudod, mikor kell zárt térbe menj, ahol kötelező viselet. Boltba mehetsz, vagy vendéglátóhelyre, meglátogathatod a mellékhelyiséget, és így tovább. Légy felkészült, ne odázd el, mert nem csak magadra, hanem a környezetedre is vigyázol a gesztussal.

3. Másfél vagy 2 méter a #socialdistancing?

A társadalmi távolságtartás mértéke minimum másfél méter, de javallott a két méter betartása. Ahol csak lehet, törekedj erre, és türelemmel álld ki a sorokat. Csak nyugalom! Ez sem tart örökké.

Forrás: pixabay.com

4. Boltlátogatási idő és tumultus

Ha 65 év alatti vagy, amennyiben megteheted, reggel 7-8 óra között, illetve délután 14-16 órák között menj boltba, így elkerülheted a tömeget és tiszteletben tartod az idősek védelmében hozott rendeletet. A nagy áruházak este 8 óra körül, zárás előtt egy órával, hétköznaponként már nem annyira zsúfoltak. Tapasztald ki, mikor hova érdemes menned, ami az időbeosztásodba is belefér.

5. Ne fogdoss össze mindent!

Ez igaz a szupermarketekben és a kis közértekben is. Sem rád, sem a többi kliensre, de az eladó személyzetre sem egészséges megnyomkodni az árut, ha nem azt a darabot viszed haza. El a kezekkel!

6. Ahová lehet, munkába, boltba, fodrászhoz, menj egyedül!

Szép is az, amikor a család apraja és nagyja együtt felkerekedik a nagybevásárlásra, azonban még egy ideig koncentráljuk a családi együttlétet a minőségi szabadlevegős programokra. Frizbizés, biciklizés, horgászat, piknikezés, tollasozás, illetve sok tucatnyi egyéb aktív családi kikapcsolódási ötlet vár megvalósításra. Ti mit csináltatok legutóbb?

Forrás: pixabay.com

7. Tömegközlekedj, de orrot, szájat eltakarva!

Buszos, trolis, egyéb tömegközlekedéses kalandjainkból kiindulva megállapítottuk, hogy az utazók 80%-a tartja be csupán az előírást. Személyes tapasztalat, tudjuk, nehéz eltakarva lélegezni és befülled pár perc alatt, mégis jobb, mint büntetést fizetni, szerencsétlenebb esetben kórházba vonulni.

7+1. Foglalj időpontot, helyet, asztalt!

Megnyitnak lassan az éttermek, szórakozóhelyek, teraszos vendéglátóhelyek, ugyanekkor a családorvosi rendelőkbe, kórházakba is visszatér az élet. Az állatorvos, a fogorvos, a fodrász és a kozmetikus is szabadabban látogatható, ahogyan a többi szolgáltató. A kulturális intézmények is éledeznek, készülnek a maradék szezonra.

Mivel ezek a helyek csupán csökkentett létszámmal és befogadóképességgel üzemelhetnek, gondoskodj előre a helyről vagy az időpontról. Számíts a várakozási és a sorra kerülési idő akár többszörösére.

Vigyázzunk egymásra!

Legfrissebb hírek a címlapról: