Hamarosan komoly változás jön a Facebooknál: a Messengerről van szó

Hamarosan komoly változás jön a Facebooknál: a Messengerről van szó

2014-ben eltávolították a Messengert a Facebook alkalmazásból, arra hivatkozva, hogy a Messengert a legjobb mobil üzenetküldési alkalmazássá alakítsák. Most kilenc évvel a nagy elválasztás után, ma a Meta néven futó vállalat újra összehozza a Messengert és a Facebook applikációt, hogy „egyszerű és kényelmes legyen az ismerősökkel a kapcsolatteremtés” – mondják.

„Teszteljük, hogy az emberek a Facebook alkalmazáson belül is elérhessék a Messenger postaládájukat” – írta Tom Alison, a Facebook vezetője, aki úgy nyilatkozott, hogy „végső soron azt szeretnék, hogy az emberek számára egyszerű és kényelmes legyen a kapcsolatteremtés és a megosztás, akár a Messenger alkalmazásban, akár közvetlenül a Facebookon belül.”

Most az egyik fő ok, amiért a Meta visszahozza az üzenetküldést a Facebook alkalmazásba, hivatalosan az, hogy „megkönnyítse az emberek számára, hogy a Facebookon felfedezett dolgokat üzenetküldéssel osszák meg, amikor, ahol és ahogyan nekik megfelel, anélkül, hogy át kellene váltaniuk egy másik alkalmazásba” – írta Alison.

A TikTok egyébként már lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a beépített közvetlen üzenetküldésen keresztül megosszák barátaikkal a videókat, amelyekre rábukkannak. A Meta tehát egyrészt visszafordul és visszatér egy régebbi módszerhez, másrészt viszont ismét egy versenytársát próbálja utánozni – írja a Engadget.

Legfrissebb hírek a címlapról: